Wedstrijdanalyse

Iedere keeper is uniek en toch moeten ze allemaal over vergelijkbare talenten en vaardigheden beschikken om op een bepaald niveau te kunnen presteren. Keepen is een kunst, waarbij talent en hard werken samen gaan. Keepen kun je zeker leren maar er is altijd een basis talent aanwezig. Goede keepers hebben overzicht, lezen het spel, denken vooruit en herkennen coachingsmomenten tijdens een wedstrijd. Dit zijn allemaal aspecten die je niet of nauwelijks kunt leren op een training, maar die je moet ervaren tijdens een wedstrijd.

Arjan van der Kaaij en zijn trainers zijn beschikbaar om jou hiermee te helpen. Wij maken uitvoerige schriftelijk wedstrijd analyses die we mondeling toelichten. Samen met de trainer bepaal je welke wedstrijd gevolgd moet worden, hierin kijkt de trainer bijvoorbeeld naar tegen welk team je gaat spelen. Een wedstrijd waar  je niets te doen hebt of een wedstrijd waarin je tien goals tegen krijgt, zijn minder geschikt om een goede all round analyse te doen, dan een wedstrijd die redelijk gelijk op gaat.

Alle aspecten
Tijdens de wedstrijd zelf kijkt de trainer naar jouw houding, jouw fysieke en motorische mogelijkheden. Hoe sta je onder de lat? Hoe zelfverzekerd en doortastend ben je? Hoe staat het met jouw voetbalvaardigheden en natuurlijk hoe stop je een bal. Hoe hervat je het spel? Heb je goed oog voor kansen in de opbouw en coach je jouw verdediging? Sta je op de juiste plek, zowel op de lijn, in het doelgebied als in het strafschopgebied. En natuurlijk nog veel meer zaken. Ook beoordeeld de trainer hoe jouw voorbereiding is, doe je een goede warming up en laat je je goed inschieten?

De analyse
Na de wedstrijd stelt de trainer een schriftelijk analyse op, die hij uitvoerig met je zal bespreken en toelichten. Daarna kunnen vervolgstappen genomen worden, zoals het opstellen van een persoonlijk trainingsplan of een vervolg analyse in een wedstrijd later in het seizoen. Onze ervaring leert dat het zin heeft om maximaal twee of drie analyses per seizoen te doen om de voortgang van jouw ontwikkeling in kaart te brengen en te blijven meten. Minder of eenmalig mag uiteraard ook altijd, maar meer heeft weinig zin omdat het na iedere analyse wel een paar maanden kan duren voordat je de leerpunten goed in de trainingspraktijk hebt gebracht en je in wedstrijden kunt veranderen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden die een wedstrijdanalyse jou kan bieden? Neem vooral contact met ons op.

Kosten per analyse exclusief reiskosten zijn € 50,00. Wil je meer weten over de mogelijkheden die een wedstrijdanalyse jou kan bieden? Neem vooral contact met ons op.