Over ons | Keeperschool van der Kaay

KEEPERS: NIEUWE HELDEN
In het voetbal gaat de meeste aandacht van oudsher uit naar de spitsen. Neem Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Robin van Persie. Op veel kinderkamers hangen posters van deze helden boven het bed. Vandaag de dag komt daar steeds meer verandering in: keepers zijn de nieuwe helden!

Kijk maar naar het WK van 2014. Doelmannen als Guillermo Ochoa van Mexico, Manuel Neuer van Duitsland en onze eigen Jasper Cillissen en Tim Krul verrichtten heldendaden. Keepers zijn niet meer de eenlingen onder de lat die af en toe naar de bal duiken. Het zijn ontzettend belangrijke spelers geworden, die de rust in het team bewaren, hun medespelers coachen en nog kunnen voetballen ook.

Keeperschool van der Kaay
De grote populariteit van keepers is terug te zien op de Nederlandse amateurvelden. Steeds meer kinderen kiezen ervoor om te keepen. Zij kunnen terecht bij Keeperschool Van der Kaay; in 2013 opgericht door voormalig profkeeper Arjan van der Kaay. Hij stond onder de lat bij onder meer Sparta (als jeugdspeler), Westlandia en ADO Den Haag. Al tijdens zijn keeperscarrière trainde Arjan jonge talenten. Dat vond hij zo leuk om te doen dat hij besloot om er zijn werk van te maken.

Met succes! Keeperschool Van der Kaay beschikt vandaag de dag over vestigingen op drie locaties: bij vv Sliedrecht, op het terrein van FC ’s-Gravenzande in ’s-Gravenzande en bij VDL in Maassluis. Op deze locaties zijn diverse gecertificeerde trainers actief, die allemaal zelf op hoog niveau hebben gekeept. Zij leren dagelijks tientallen jeugdige keepers het vak.

Techniektraining
Bij Keeperschool Van der Kaay leren de jonge keepers zaken als een goede uitgangshouding, het insnijden van de bal, de traptechniek, positiespel, meevoetballen en het aangaan van 1-op-1 duels. Daarnaast krijgen ze sociale vaardigheden aangeleerd als praten voor een groep en coachen van medespelers. Ook leren ze hoe ze zich mentaal kunnen voorbereiden op een wedstrijd en zich volledig kunnen focussen.

Plezier
Maar het allerbelangrijkste is nog wel het plezier dat kinderen krijgen in het ‘keepersvak’. De trainingen van Keeperschool Van der Kaay staan bekend om de enthousiaste werkwijze en persoonlijke benadering. Trainen in kleine groepjes, rekening houdend met de relatief korte concentratieboog van kinderen, vanuit een positieve houding, zonder prestatiedruk. Deze werkwijze zorgt bij iedereen voor blijde gezichten. Geen wonder dat steeds meer jeugdspelers en hun ouders kiezen voor een cursus bij Keeperschool Van der Kaay!