Ricci Geenen

Ik ben begonnen in de E-jeugd bij RVV Blijdorp, hier heb ik tot en met de B tussen de jongens gespeeld. Hierna wilde ik graag bij de meiden/dames gaan voetballen omdat ik dat gezelliger vond, dus zo geschiedde. Ik ben toen bij DSVP VR1 gaan spelen, een (mij toen nog onbekende) voetbalclub in Pijnacker. Na in mijn eerste jaar bij de senioren ook meteen te
promoveren van de 2e klasse naar de 1e klasse dames, maakte ik de stap naar Excelsior (Barendrecht), dat uitkwam in de Eredivisie Vrouwen. Bij Excelsior heb ik op 19 april 2019 mijn debuut gemaakt in de Eredivisie met een 0-2 overwinning tegen Alkmaar. Op het moment speel ik hier nog steeds.
Toen ik zelf nog bij Blijdorp speelde heb ik een keer op vrijdagavond een cursus gevolgd bij Arjan. Ik denk dat ik daarna nog zo’n 5 keer ben aangesloten bij de cursussen, waar ik onder andere Dinand en John al van ken. Nu, ongeveer 3,5 jaar later, vroeg Arjan me of ik het leuk vond om voortaan aan te sluiten als trainer. Daar zei ik natuurlijk meteen volmondig “ja” op! 🙂 Wat ik zo leuk vind aan het training geven? Ik vind het vooral heel leuk om alle keepers elke week stappen te zien maken. Zodra ik merk dat de keepers tijdens de oefeningen al beter gaan keepen, meer insnijden of beter voetenwerk laten zien stap ik blij van het veld!
Daarnaast denk ik dat ik vooral bij de wat jongere groepen goed mijn eigen enthousiasme voor het keepen over weet te brengen, waardoor ik ze goed kan blijven motiveren.